Hoe schrijf je een goede SEO

Een goede website begint met een goede SEO. Maar wat is dit nou eigenlijk? En hoe werkt dat? Hier volgt het antwoord op al je vragen!

Wat is een SEO?

Het schrijven van een goede tekst voor je website is een vak apart: Natuurlijk dien je ervoor te zorgen dat de tekst de juiste informatie bevat en professioneel overkomt. Maar het meest belangrijke is dat potentiele klanten je website ook daadwerkelijk op het internet kunnen vinden. Hoe krijg je dit voor elkaar?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Alle zoekmachine’s – zoals bijvoorbeeld Google en Yahoo- gebruiken speciale formule’s voor het vinden van website suggesties voor de (potentiele) klanten en website surfers. Hoe beter de door jouw gepubleceerdetekst aan deze formule voldoet, des te hoger komt jouw website te staan in de zoekresultaten.

Waar moet een goede SEO aan voldoen?

Het allerbelangrijkste is het vinden van een goed zoekwoord. Een woord wat je zelf in zou typen als je informatie op het internet zoekt over een bepaald onderwerp. Daarnaast dien je ook zoveel mogelijk varianten van dat zoekwoord wat door potentiele klanten gebruikt zou kunnen worden in je artikel te verwerken. Dit heet “zoekwoorden optimalisatie”, het vergroten van de kans dat jouw website of artikel gevonden wordt door de potentiele klant.

Dit klinkt niet al te ingewikkeld. Maar de competitie is groot. Hoe zorg je er nou voor dat jouw website als eerste door de zoekmachine gevonden wordt? En dat de zoekers ook daadwerkelijk een bezoekje brengen aan jouw pagina? Hier zijn allerlei truckjes voor:

  • vind een goed hoofdzoekwoord en gebruik dit in je titel en je tekst

  • gebruik verschillende varianten van dit hoofdzoekwoord

  • zorg voor een visueel opgeruimd artikel wat aantrekkelijk is om te lezen

  • gebruik relevant beeldmateriaal van goede kwaliteit

  • zorg voor externe links naar relevante pagina’s

  • maak het makkelijk voor de klanten om met jou in contact te komen of een opdracht te plaatsen

Is dit alles?

Nee, dit is pas het begin! De zoekmachine’s zijn slim en weten dat heel veel website bouwers hun toverformule hebben ontdekt. Daarom veranderen ze de zoekresultaten formule regematig. Er worden steeds nieuwe eisen en regeltjes toegepast om de beste websites voor de zoeker te vinden. Daarom is het van belang dat de teksten op de website regelmatig worden getest of deze nog voldoen aan de hedendaagse eisen en hierop worden aangepast.

Een grote fout die veel bedrijven nog maken is dat ze nadat de website is gelanceeerd, vergeten SEO onderhoud te plegen en hierdoor bezoekers verliezen. Maak deze fout niet ook en zorg ervoor dat jouw website up-to-date is en voldoet aan de laaste SEO eisen!

Een expert inschakelen

Om er zeker van te zijn dat jouw website te vinden is door de verschillende zoekmachines en jouw doelgroep bereiken, kun je overwegen om een SEO specialist in te schakelen.

Bij InterDraft werken professionele SEO specialisten die ervoor kunnen zorgen dat jouw website voldoet aan de meest recente SEO formule, waardoor jouw website stijgt in de Google ranking en bij andere zoekmachines. En hoe groter het aantal bezoekers, des te succesvoller het bedrijf!

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!