+32 4 72 130 174 hello@interdraft.be

HTTPS/2 wat is dat juist?

HTTPS/2

Groter, geavanceerder en zwaarder
Waar een website in 1999 vaak niet meer was dan een verzameling (statische) pagina’s met wat tekst, is dat vandaag de dag wel anders. Het zijn nu geavanceerde systemen met talloze functionaliteiten zoals bestel- of inlogmogelijkheden en hebben vaak veel kwalitatieve content zoals afbeeldingen of video. Hierdoor zijn websites niet alleen mooier en gebruiksvriendelijker geworden, maar ook groter en zwaarder (van een paar kilobyte (KB) in 1999 naar een paar megabyte (MB) in 2016).

Dit komt onder andere door het gebruik van een Content Management System (CMS) zoals WordPress of Magento. Hiermee creëer je eenvoudig pagina’s en kan je kiezen tussen verschillende thema’s en plugins. Deze thema’s of plugins maken in veel gevallen weer gebruik van externe bibliotheken (Javascript bijvoorbeeld) om de website goed te laten functioneren.

Hoewel dit zeer gebruiksvriendelijk is, komt dat vaak de snelheid van een website niet ten goede. Veel website ontwikkelaars gebruiken daarom technieken als minifying, lazy loading, caching, domain sharding et cetera om websites sneller te laten laden.

200+

Volgers

Translate »