Het onderhoud van een WordPress website

Regelmatig onderhoud plegen aan een WordPress website of webshop is belangrijk voor het succes. InterDraft zorgt voor professionele ondersteuning op maat.

Het belang van goed onderhoud

Het allereerste waar mensen aan denken als je het hebt over website of webshop onderhoud is aan veranderingen in de content: kloppen de weergegeven prijzen nog wel, de openingsuren en het bezoekadres? Natuurlijk is het belangrijk dat deze informatie actueel is, maar nog belangrijker is het technische onderhoud van je website.

Wanneer je je WordPress website niet regelmatig onderhoud, loop je niet alleen het risico dat je website wordt gehackt, maar ook een grote kans dat deze op een gegeven moment stopt met functioneren!

Een onveilige website kan rampzalig zijn voor je bedrijf of organisatie. Denk maar eens na: klanten die je niet kunnen bereiken, bestellingen die niet doorkomen en betalingen die niet verwerkt worden. Deze problemen dienen uiteraard zo snel mogelijk opgelost te worden of, nog beter, voorkomen te worden. Maar wat moet je precies doen om je website te beschermen en te zorgen dat deze goed blijft functioneren?

Hoe vaak dien je onderhoud te plegen aan je WordPress website?

WordPress komt regelmatig met een update. In de meeste gevallen gaat het om kleine updates waarbij beveiligingsproblemen of foutjes in de programmering worden bijgewerkt. Maar soms betreft het een grote verandering waarbij nieuwe functionaliteiten worden geïnstalleerd. Deze updates dienen uiteraard snel en vakkundig doorgevoerd te worden, zodat je site altijd up-to-date is. Bij sommige providers worden deze updates automatisch geïnstalleerd, maar in de meeste gevallen dien je dit zelf te doen.

Daarnaast dien je ook rekening te houden met updates van je plug-ins en je thema’s. Het is dus zaak je goed in de materie te verdiepen en regelmatig tijd uit te trekken om jezelf op de hoogte te stellen van de laatste veranderingen.

Het maken van back-ups van je website

Een ander zeer belangrijk punt is dat er regelmatig een goede back-up van je website gemaakt dient te worden: mocht er iets fout gaan tijdens het onderhoud of door welke reden dan ook, dan heb je in het ieder geval de mogelijkheid om je website weer snel te resetten.

Het schoonmaken en optimaliseren van je Database

WordPress websites maken gebruik van een zogenaamde MySQL database. Behalve de teksten die op je website staan, worden hier ook alle activiteiten van de gebruikers geregistreerd. Iedere keer dat je iets op de website veranderd wordt vastgelegd en onthouden. Een volle database kan leiden tot een vertraging van je website. En bewezen is dat bezoekers, wanneer het opladen van een pagina te lang duurt, wegklikken.

Zelf doen of uit handen geven?

Het onderhouden van een WordPress website klinkt gemakkelijker dan dat het is. Je dient hiervoor zeker over enige kennis van HTML, PHP, FTP en MySQL te beschikken. In de praktijk gaat er ook nog wel eens iets mis tijdens het bijwerken van een website. Dit kan voor de nodige irritatie en frustratie kan zorgen. Vaak is het beter dergelijke zaken over te laten aan de specialist.

Professionele ondersteuning voor WordPress onderhoud bij Interdraft

InterDraft biedt verschillende onderhoudspakketten voor websites en webshops die met WordPress gebouwd zijn. Hierbij wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende punten:

  • WordPress website updates

  • WordPress thema updates

  • plug-in updates

  • e-commerce ondersteuning

  • het maken van back-ups

  • malware protectie

  • spam protectie

  • het maken van regelmatige back-ups

  • database onderhoud

InterDraft heeft een team van specialisten in dienst die jarenlang ervaring hebben in het bouwen en onderhouden van WordPress websites en webshops.

Wil jij ook dat jouw website zonder problemen goed blijft draaien? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over dit onderwerp! Wij bieden op maat gemaakte en betaalbare oplossingen voor ieder bedrijf.